Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din ianuarie 11, 2010

Comunicat Mircea LUBANOVICI - PARLAMENTUL ROMANIEI, Camera Deputatilor

Dupa numeroasele solicitari si interpelari din partea deputatului Mircea Lubanovici precum si a numeroaselor organizatii romanesti din diaspora comunicam urmatoarele:

1) In urma adoptarii Ordonantei de urgent nr.115 publicata in Monitorul Oficial la data de 29 decembrie-2009 trece din subordinea MAE in cadrul aparatului de lucru al primului ministru si devine Departamentul Romanilor de Pretutindeni.

2) La sedinta comisiilor parlamentare de politica externa pentru avizarea bugetului, reprezentantii MAE au afirmat ca ministerul si misiunile Romaniei sunt pregatite pentru introducerea votului prin corespondenta sau electronic pentru romanii din strainatate dupa ce parlamnentul va face modificarile legislative necesare.

3) Anul 2010 este anul in care Ministerul de externe va deschide un nou consulat general in Canada orasul-Vancouver, British Columbia. Consulatul General din Vancouver-BC va rezolva multe din problemele romanilor din Canada si din partea de NW a Satelor Unite (satele american…