Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din mai 16, 2010

17 mai: Ultima zi în care vă puteţi declara veniturile la Fisc si 2% către un ONG

Cei care nu se vor încadra în termenul legal cu depunerea formularului 200 la administraţia financiară vor fi nevoiţi să achite o penalizare cuprinsă între 10 şi 100 de lei.Astăzi este ultima zi în care puteţi depune la Fisc declaraţia de venit pe anul trecut fără să plătiţi amendă. Dacă depăşiţi termenul-limită de 17 mai, veţi achita o amendă cuprinsă între 10 şi 100 de lei. Trebuie să transmită la administraţia financiară de care aparţin formularul 200 persoanele care au obţinut, în 2009, venituri din activităţi independente, cuprinzând profesiunile libere, activităţile comerciale şi drepturile de proprietate intelectuală.

În aceeaşi situaţie se află şi cei care au realizat venituri din chirii şi arendă, precum şi cei care au câştigat din operaţiuni de valută la termen şi din vânzarea acţiunilor. Totodată, au obligaţia depunerii formularului 200 şi cei care au avut venituri din unele activităţi agricole precum cultivarea florilor, a legumelor în sere sau în…

Romania isi pierde valorile

Sociologia s-a ocupat in ultimii ani de analiza fortelor de munca, a capacitatii intelectuale si a interesului proaspetilor absolventi vis-a-vis de formarea lor profesionala. S-a constatat astfel, un procent tot mai ridicat de tineri, dar si profesionisti cu experienta, care prefera emigrarea catre tari mai primitoare si cu oferte mai bune.

Au trecut aproape 21 ani de la revolutia decembrista, timp in care au navalit multe schimbari, ajustari si adaptari la normele europene asupra invatamantului. Acest proces – nu neaparat evolutionist, dupa cum sustine Emil Cioran in Schimbarea la fata a Romaniei, dovedindu-se a fi de-a dreptul debusolant si descurajator pentru elevi, dar si pentru studenti.

Conform unui studiu britanic din anul 2007, omul este adaptabil schimbarilor treptate si mai greu celor succesive, la scurt interval de timp. Acestor criterii se mai adauga factorul decisiv al viitorului loc de munca: anual, zeci de mii de absolventi pasesc increzator…