Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din august 2, 2010

Cea mai luga expunere fotografica din istorie: demolarea si reconstructia Muzeului de Arta Moderna din New York - o expunere de 3 ani

Fotograful german Michael Wesley a creat o expunere mult mai lunga cu o camera foto construita de el. El a captat lumina asupra obiectelor sale cu o expunere de pana la 3 ani.

In 2001 el a fost invitat de catre Muzeul de Arta Moderna din New York sa foloseasca aceasta tehnica unica pentru a inregistra demolarea si reconstructia cladirii acestora. El a asezat 4 camere foto in patru unghiuri diferite, urmarind procesul de demolare/reconstructie a MoMa pana in 2004, lasand obiectivul deschis 34 de luni.

Razele soarelui pe cer dau imaginilor sale o senzatie de pictura. Pare ceva ireal, sa vezi intr-un asemenea mod miscarea soarelui - sau mai exact miscarea pamantului in jurul soarelui.
... mai mult

Povestea dispariţiei dosarului de cadre al lui Ion Iliescu

Dosarul de cadre al fostului preşedinte "a fost scos şi ascuns" din Arhivele Naţionale. Concluzia este oficială, înscrisă într-un raport intern al instituţiei, care identifică şi responsabilităţile.

Nu a dispărut în zilele fierbinţi ale lui decembrie 1989. Nu a fost sustras din arhivă nici măcar în cei zece ani în care pro tagonistul a fost şef al statului. Dosarul de cadre al lui Ion Iliescu a supravieţuit alături de alte dosare din fondul CC al PCR până în 2006 cel puţin, după care pur şi simplu a dispărut de la Serviciul de Arhive Contemporane a Arhivelor Naţionale.

citeste mai mult ...