Treceți la conținutul principal

CJ Timis Comunicat de presa din 16.05.2007

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc şi primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu au avut ieri o întrevedere legată, în principal, de patrimoniu şi de derularea unor proiecte comune ale instituţiilor celor două administraţii, locală şi judeţeană.
La întâlnire au mai luat parte secretarul CJT şi cel al Primăriei, reprezentanţi ai celor două instituţii de la serviciile de patrimoniu, ai Autorităţii de Sănătate Publică Timiş şi ai Aviaţiei utilitare.
Primul subiect dezbătut în cadrul întrevederii s-a referit la terenul atribuit în luna aprilie printr-o hotărâre a Consiliului Local Timişoara, Ministerului Sănătăţii, prin Autoritatea de Sănătate Publică Timiş, pentru Spitalul Regional. “Am iniţiat această întâlnire pentru că este necesară clarificarea unor aspeste legate de acest teren. Şi Consiliul Judeţean doreşte să se realizeze, şi într-un timp cât mai scurt acest Spital regional”, a subliniat, încă din debutul şedinţei, preşedintele Constantin Ostaficiuc. Problema menţionată a fost că o parte din acest teren, pentru care a fost emisă hotărâre de Consiliu Local, este în proprietatea CJT sau în litigiu.
De aceea, s-a convenit să aibă loc o întrevedere cu un proiectantul lucrării, pentru o localizare exactă a viitoarei construcţii, astfel încât, dacă este necesar, CJT să emită o hotărâre de atribuire a unei porţiuni de teren.
Totodată, au fost abordate o serie de probleme legate de investiţia comună care vizează reabilitarea şi revitalizarea Cetăţii Timişoarei – Bastionul, proiect finanţat pe Programul Phare 2004-2006, pentru care şi comisiilor de specialitate ale Consiliului Judeţean le-a fost înaintat proiectul cu propunerea de cofinanţare necesară.
S-a mai discutat despre realizarea expertizei aferente schimbului de terenuri între parcarea de la Hotel Central, zona dinspre Muzeul Banatului şi parcarea din spatele Palatului Administrativ, schimb pentru care au fost emise hotărâri ale celor două autorităţi.
De asemenea, preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc a făcut propunerea ca imobilul din str. Inocenţiu Klein, unde funcţionează Căminul pentru pensionari din Timişoara, al cărui activitate este finanţată, prin preluarea de la Primărie, de către CJT, să intre în administrarea Consiliului Judeţean.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Labirint Electoral - Alegeri locale Timis 2008

Alegeri locale 2008 Timis / Timisoara Timpul pare sa alerge cu repeziciune urmand ca, peste doar cateva zile, sa ne prezentam din nou la VOT. Vom vota? Daca DA, CUM ? Vom fi mai informati ? Vom vota mai responsabil? Suntem la fel de nerabdatori ca si tine sa aflam raspunsurile la aceste intrebari si am ales sa ne implicam activ. Ca dovada, Reporterul INFOO i-a provocat pe candidatii timiseni pentru posturile in administratie sa raspunda la 3 intrebari arzatoare: INF O O Q1. Care credeti ca este cea mai mare nevoie a Timisoarei? (judetului Timis) INF O O Q2. Cum veti raspunde acestei nevoi? (daca veti castiga alegerile ) INF O O Q3. Ce aduceti nou pentru alegatorii dvs? Informatiile puse la dispozitie de candidati si raspunsurile acestora le aflati dand click pe fiecare. Candidati Primaria Timisoara: Gheorghe Ciuhandu PNTCD - PNL - Forum Democrat German Ioan Raducanu PSD Gheorghe Ciobanu PDL Ioan Brumar PRM Maria Grapini PC Rodica Vlad PIN Claudiu Butuza Uniunea Pensionarilor si a S

Prima si cea mai mare fantana cu coregrafie muzicala din intreaga lume

Ştiaţi că ?... Prima fantana cu coregrafie muzicala din lume, denumita si "fantana muzicala" a fost construita in Targu Mures, Romania, intre anii 1820 si 1822 de catre Peter Bodor, un inginer mecanic. Partea mecanica pe structura hidraulica era miscata de forta apei care facea sa sune o muzica populara la fiecare ora exacta. Era si statuia lui Apollo in varf, care se rotea de jur-imprejur la 24 de ore. Fantana lui avea o forma circulara, cu doua scari circulare laterale si un acoperis circular sprijinit de stalpi. A fost distrusa in 1836 de o furtuna de zapada si nu s-a mai restaurat. Peter Bodor a facut o copie aproape identica a acesteia pe insula Margit din Budapesta in 1936 dar care era electrica si nu hidraulica. Si aceasta a fost distrusa in al doilea razboi mondial, dar restaurata in 1954 si 1997. Cea mai mare fantana din lume: Dubai, Emiratele Arabe Unite Imagine din Dubai de pe cel mai inalt zgarie-nori din lume, detalii click aici: Construita in 2008-2009, are 27

Un avion rusesc cu 224 de persoane la bord s-a prabusit in Egipt. Nu exista supravietuitori. ...

Un avion de pasageri, cu 224 de persoane la bord, ce plecase din statiunea egipteana Sharm el-Sheikh catre orasul rusesc Sankt Petersburg s-a prabusit in centrul Sinaiului. Aeronava avea la bord 214 pasageri rusi si 3 ucraineni. UPDATE 17.25... continuare from Stiri INFOO http://ift.tt/1Rkm95b via IFTTT