Treceți la conținutul principal

Festivalul Americano-Român la Timişoara

La mijlocul lunii octombrie primarul Timişoarei a participat la Festivalul Americano-Român de la Michigan, ocazie cu care a susţinut o serie de conferinţe. Deplasarea primarului Gheorghe Ciuhandu în Statele Unite a fost asigurată de Centrul pentru Studii Europene - Centrul Uniunii Europene al Universităţii din Michigan, de Centrul pentru Studii asupra Rusiei şi al Estului Europei şi de organizatorii Festivalului Americano-Român.
Prima conferinţă a avut loc în 11 octombrie la Institutul Internaţional al Universităţii Michigan din Ann Arbor, Centrul de studii europene, în prezenţa unui numeros public. La conferinţă a participat primarul oraşului Ann Arbor, care i-a conferit primarului Timişoarei o diplomă, Florentina Vianu, viceconsul al României la Chicago. Prezentarea şi discuţiile au fost precedate de întâlnirea cu studenţii români de la Universitatea Michigan.
În 15 octombrie, a avut loc la East Michigan University, a doua conferinţă a primarului Gheorghe Ciuhandu, sub genericul "Conversaţii Europene", pe tema "De la revoluţie la reintegrare: reîntoarcerea României în Europa".
Festivalul Americano-Român
Acest ciclu de conferinţe, întâlniri cu studenţi, cadre didactice şi personalităţi ale vieţii publice din Ann Arbor, alături de concerte, manifestări educaţionale, prelegeri pe teme istorice şi culturale, se desfăşoară în cadrul celei de a doua ediţii a Festivalului Americano-Român, organizat de American-Romanian Festival Inc., o organizaţie non profit care are ca scop promovarea şi valorilor culturale române şi americane. Preşedintele festivalului este violonistul Marian Tănău, originar din Timişoara, iar manifestările continuă în octombrie/noiembrie în mai multe oraşe din România, printre care şi Timişoara. Pentru mai multe informaţii legate de evenimentele din cadrul festivalului atât în America cât şi în România vizitaţi site-ul www.rofest.com.

Programului Festivalului Americano-Român
Manifestări trecute:
- 26 octombrie, ora 19,00, Filarmonică, Sala Capitol, concert, dirijor Radu Popa;
- 27 octombrie, ora 19,00, Filarmonică, Sala Capitol, concert Skelton, Guţu, Popa, Roman;
- 28 octombrie, ora 17,00, Muzeul Bartok, Sânicolaul Mare, Logan Skelton;
- 29 octombrie, ora 10,00, Sala Orfeus a Facultăţii de Muzică, conferinţă pe tema stilurilor muzicii lui Bela Bartok;

Manifestări viitoare:
- 30 octombrie, ora 10,00, Sala Orfeus a Facultăţii de Muzică, conferinţă; ora 19,00, Sala Capitol, recital Lusmann, Skelton;
- 31 octombrie, ora 19,00, Sala Capitol, recital de pian Chrisotpher Harding;
- 1 noiembrie, ora 19,00, Sala Capitol, Rapsodia în albastru, Duo Mihăilescu;
- 2 noiembrie, ora 19,00, Sala Capitol, Festival Trio, Guţu, Dogariu, Tănău;
- 3 noiembrie, ora 19,00, Sala Capitol, Brass Concert Meridian Arts Ensemble;
- 4 noiembrie, ora 19,00, Sala Capitol, Trio Contraste, Roman, Stefanescu, Petrescu


Birou Relaţii Publice, Primaria Timisoara

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Prima si cea mai mare fantana cu coregrafie muzicala din intreaga lume

Ştiaţi că ?...

Prima fantana cu coregrafie muzicala din lume, denumita si "fantana muzicala" a fost construita in Targu Mures, Romania,intre anii 1820 si 1822 de catre Peter Bodor, un inginer mecanic. Partea mecanica pe structura hidraulica era miscata de forta apei care facea sa sune o muzica populara la fiecare ora exacta. Era si statuia lui Apollo in varf, care se rotea de jur-imprejur la 24 de ore. Fantana lui avea o forma circulara, cu doua scari circulare laterale si un acoperis circular sprijinit de stalpi. A fost distrusa in 1836 de o furtuna de zapada si nu s-a mai restaurat. Peter Bodor a facut o copie aproape identica a acesteia pe insula Margit din Budapesta in 1936 dar care era electrica si nu hidraulica. Si aceasta a fost distrusa in al doilea razboi mondial, dar restaurata in 1954 si 1997.Cea mai mare fantana din lume: Dubai, Emiratele Arabe UniteImagine din Dubai de pe cel mai inalt zgarie-nori din lume, detalii click aici:


Construita in 2008-2009, are 275 m lu…

Imagini din drona cu Lotul 1 din A10 Sebes - Turda si nodul rutier complex Sebes dintre A1, A10 ...

Incă de la începutul anului atât ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, cât și conducerea Companiei de Drumuri, când vorbeau de kilometri de autostradă deschiși traficului în 2019 mereu includeau și cei 17 km ai Lotului 1 din... continuare

from Stiri INFOO https://ift.tt/33cqNPb
via IFTTT

Stefanos Tsitsipas a castigat in premiera Turneul Campionilor ATP, o finala superba cu Dominic Thiem

Campion al turneului Next Gen cu un an în urmă, Stefanos Tsitsipas a avut o săptămână de senzație la Londra și a câștigat Turneul Campionilor la debut, după ce l-a învins în marea finală a sezonului pe austriacul Dominic Thiem, scor... continuare

from Stiri INFOO https://ift.tt/32X0fQW
via IFTTT