Treceți la conținutul principal

ManyFest - Festival al Artelor Vizuale, Timisoara, 1-7 august, 2008



“Manyfest”, Festival al Artelor Vizuale, este un festival cu caracter national, adresat tinerilor intre 15 si 21 de ani, interesati de artele vizuale. In cadrul ManyFest, fiecare arta vizuala constituie o sectiune aparte, aceste sectiuni fiind insa conectate printr-o tema unica, fapt ce asigura o mai buna receptare a mesajului si un impact mai puternic asupra publicului spectator. Totodata, impunerea unei teme inseamna, in ceea ce priveste participantii festivalului, analizarea unei anumite probleme, asumarea unei pozitii si exprimarea libera si creativa a ideilor prin intermediul fiecarei arte vizuale in parte.


Prima editie "ManyFest" este o sinteza intre doua dintre proiectele Asociatiei ce au luat nastere in urma taberei de instruire din vara anului 2005, de la Sibiu: "In Aceeasi Lumina", Festival de Arta Fotografica pentru Adolescenti si "4 ½ mm film", Festival de Scurt-Metraj. Asociatia AT4T urmareste dezvoltarea festivalului de arte vizuale astfel incat in a doua editie a mai fost adaugata o noua sectiune, desenul.
In 2005- 2006, AT4T a organizat o prima editie a festivalului "In Aceeasi Lumina", care a inregistrat un impact puternic atat in randul participantilor, cat si al spectatorilor. Desi fusese gandit ca un festival local, au existat cereri de participare din mai multe orase ale tarii. De asemenea, festivalul s-a bucurat de sprijinul, concretizat intr-un parteneriat, al Fundatiei Interart Triade. Albumul fotografic, ce a reprezentat finalitatea festivalului, a fost realizat in colaborare cu aceasta fundatie. Prin bunavointa Fundatiei Interart Triade, albumele au fost distribuite facultatilor de specialitate din tara. Atat din dorinta de a valorifica experienta anterioara, cat si din cea de a raspunde nevoilor identificate (cereri de participare la nivel national), a fost inclusa o sectiune de fotografie in cadrul proiectului "ManyFest". Nevoia de dezvoltare ne-a determinat sa particularizam fotografia in fotografie de ziar, de revista si artistica.
In ceea ce priveste sectiunea de scurt-metraj, aceasta a fost inclusa in "ManyFest" in vederea promovarii scurt-metrajului in randul unui grup de varsta inca nefamiliarizat cu aceasta modalitate de exprimare.
In a doua editie "ManyFest" s-a modificat structura sectiuniilor de fotografie si scurt-metraj, pentru a le oferii participantilor oportunitatea de a se exprima in functie de personalitatea lor. Astfel sectiunea de fotografie este impartita in fotografie artistica si fotografie instantanee, iar scurt-metrajul in scurt-metraj artistic si documentar.
Desenul a fost ales ca o noua sectiune introdusa in cadrul editiei a doua a festivalului, pentru ca este o arta vizuala accesibila posibililor participanti si o modalitate de exprimare des intalnita in cadrul tinerilor. Aceasta arta vizuala este la randul ei impartita in doua categorii: desen artistic si portret.
La editia a doua sectiunile din cadrul festivalului de arte vizuale "ManyFest" sunt in asa fel impartite incat ofera participantilor posibilitatea unei exprimari prin abstract sau a unei exprimari realistice.
Tema editiei a doua "ManyFest" este "Tu scrii circ!", tema prin intermediul careia organizatorii festivalului ii provoaca pe participanti sa decida care parte a problemei doresc sa o abordeze prin arta, cea superficiala, vazuta cand arunca o privire sau esenta lucrurilor, care trebuie privita cu atentie ca sa poata fi observata.
Specificul festivalului ofera o multitudine de directii de dezvoltare prin flexibilitatea si posibilitatea de adaptare la nevoile grupului tinta. Se doreste completarea si dezvoltarea anuala a festivalului prin adaugarea de noi sectiuni in functie de nevoile identificate, avand in vedere acoperirea cat mai multor arte vizuale.
Prin acest proiect, AT4T urmareste indrumarea tinerilor inspre exprimarea libera si creativa a ideilor, prin intermediul artelor vizuale, alaturi de imbunatatirea colaborarii culturale locale si nationale .

Obiective:

1.Sa le oferim tinerilor posibilitatea de a-si exprima liber ideile.
2.Sa oferim un context de valorificare a creativitatii tinerilor interesati de artele vizuale.
3.Sa trezim constiinta sociala, atat in randul participantilor, cat si al spectatorilor, prin tema propusa.
4.Sa promovam artele vizuale (fotografie, scurt-metraj, desen) ca modalitati de exprimare.
5.Sa promovam tinerele talente.
6. Sa imbunatatim colaborarea culturala locala si nationala.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Labirint Electoral - Alegeri locale Timis 2008

Alegeri locale 2008 Timis / Timisoara Timpul pare sa alerge cu repeziciune urmand ca, peste doar cateva zile, sa ne prezentam din nou la VOT. Vom vota? Daca DA, CUM ? Vom fi mai informati ? Vom vota mai responsabil? Suntem la fel de nerabdatori ca si tine sa aflam raspunsurile la aceste intrebari si am ales sa ne implicam activ. Ca dovada, Reporterul INFOO i-a provocat pe candidatii timiseni pentru posturile in administratie sa raspunda la 3 intrebari arzatoare: INF O O Q1. Care credeti ca este cea mai mare nevoie a Timisoarei? (judetului Timis) INF O O Q2. Cum veti raspunde acestei nevoi? (daca veti castiga alegerile ) INF O O Q3. Ce aduceti nou pentru alegatorii dvs? Informatiile puse la dispozitie de candidati si raspunsurile acestora le aflati dand click pe fiecare. Candidati Primaria Timisoara: Gheorghe Ciuhandu PNTCD - PNL - Forum Democrat German Ioan Raducanu PSD Gheorghe Ciobanu PDL Ioan Brumar PRM Maria Grapini PC Rodica Vlad PIN Claudiu Butuza Uniunea Pensionarilor si a S

Un avion rusesc cu 224 de persoane la bord s-a prabusit in Egipt. Nu exista supravietuitori. ...

Un avion de pasageri, cu 224 de persoane la bord, ce plecase din statiunea egipteana Sharm el-Sheikh catre orasul rusesc Sankt Petersburg s-a prabusit in centrul Sinaiului. Aeronava avea la bord 214 pasageri rusi si 3 ucraineni. UPDATE 17.25... continuare from Stiri INFOO http://ift.tt/1Rkm95b via IFTTT

Prima si cea mai mare fantana cu coregrafie muzicala din intreaga lume

Ştiaţi că ?... Prima fantana cu coregrafie muzicala din lume, denumita si "fantana muzicala" a fost construita in Targu Mures, Romania, intre anii 1820 si 1822 de catre Peter Bodor, un inginer mecanic. Partea mecanica pe structura hidraulica era miscata de forta apei care facea sa sune o muzica populara la fiecare ora exacta. Era si statuia lui Apollo in varf, care se rotea de jur-imprejur la 24 de ore. Fantana lui avea o forma circulara, cu doua scari circulare laterale si un acoperis circular sprijinit de stalpi. A fost distrusa in 1836 de o furtuna de zapada si nu s-a mai restaurat. Peter Bodor a facut o copie aproape identica a acesteia pe insula Margit din Budapesta in 1936 dar care era electrica si nu hidraulica. Si aceasta a fost distrusa in al doilea razboi mondial, dar restaurata in 1954 si 1997. Cea mai mare fantana din lume: Dubai, Emiratele Arabe Unite Imagine din Dubai de pe cel mai inalt zgarie-nori din lume, detalii click aici: Construita in 2008-2009, are 27