Treceți la conținutul principal

O gluma de prost gust chiar de ziua Timisoarei – 3 August 2009

O gluma de prost gust chiar de ziua Timisoarei – 3 August 2009

Buletin de Timisoara eliberat pe loc ?

Timisoara, 3 August 2009 - toate buletinele au aceeasi serie si numar: TM 03081919 si reprezinta data la care, acum 90 de ani, trupele romane intrau in oras. Buletinele se dau pe loc.

Este vorba despre proiectul „Buletin de Timişoara”, o campanie de conştientizare şi de însuşire a spiritului Timişoarei, initiat de Primarie.

Proiectul porneşte de la faptul că indiferent dacă eşti sau nu născut în Timişoara, poti să îţi însuşeşti spiritul acestui oraş, să fii deschis la tot ce este nou, la toate provocările şi oportunităţile pe care ţi le oferă ideea de comunitate, de spirit civic şi de cultură multietnică specifică acestei zone, a bunului simţ, a libertăţii, a democraţiei în adevăratul sens al cuvântului.

In paginile buletinului de Timisoara, edilii orasului, precum si personalitati din domeniul cultural isi impartasesc gandurile legate de spiritul acestui oras multicultural.

Buletine la cozi interminabile chiar in 2009

Oare cum au putut edilii orasului nostru sa ne faca o astfel de gluma. Toti cei care locuti in Timisoara si treceti pe langa sediul unde îşi desfăşoară activitatea Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, situat pe Str. Andrei Mocioni nr. 8-10, vedeti de ani de zile cu totul altceva. Atat pe canicula (care este mai prietenoasa la ora 7.00 dimineata), pe zile cu ploi torentiale cat si pe zile geroase de iarna zeci de Timisoreni stau la coada in strada pentru un bulletin sau dupa denumirea noua Cartea de Identitate. Intamplator locuiesc in zona si trec pe acolo in fiecare dimineata de peste 3 ani si ma tot mir. Lucru acesta se intampla de pe vremea comunistilor si persista chiar si dupa 20 de ani. Chiar nu se poate gasi o solutie? Cred totusi ca cineva profita si de aceasta birocratie. Oare cum va fi peste 90 de ani?

Cand mi-am facut si eu buletinul sau Cartea de Identitate dupa denumirea noua, am fost gata sa cedez psihic. M-au pus sa aduc o gramada de documente pentru ca stau in chirie - nu ca si cum la ei ar fi baza de date informatizata - si de fiecare data trebuia sa mai aduc inca ceva, o alta coada si ore de asteptare. Nu vorbesc de felul in care m-au tratat functionarii de la buletine, fara respect si cu un tupeu iesit din comun. Oare de ce ? Pentru ca ei au puterea sa te tina la coada si apoi sa te bucuri de rezolvarea oferita dupa umilirea practicata si de regimul communist, inainte de revolutia de la Timisoara.

La Oradea exista un primar, anterior fiind Prefect, Ilie Bolojan – on om care a luptat si lupta cu coruptia, care a rezolvat atat problema pasapoartelor cat si problema buletinelor sa se elibereze cat mai usor si fara coada. Primarul Ilie Bolojan a dispus, ca oradenii sa nu mai fie taxati la schimbarea actelor de identitate, in cazurile in care administratia locala modifica denumirea strazilor si numerotarea imobilelor. Cheltuielile pentru schimbarea documentelor de identitate vor fi suportate din bugetul local.

Deci se poate rezolva chiar si in Romania. De ce nu si la Timisoara?

Chiar in saptamana premergatoare evenimentelor de Ziua Timisoarei, aveam un caz foarte dragut pentru cei cu buletinele de la Timisoara.

Funcţionarul statului a confecţionat 24 de cărţi de identitate false perfect valabile în perioada 2005-2009

Viorica Grigore, de 47 de ani, angajată la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei al Primăriei Timişoara, vindea buletine false cu preţuri cuprinse între 1.000 şi 1.700 de euro. A creat 24 de cărţi de identitate pe numele unor persoane inexistente, cu care au fost luate credite de 250.000 de euro.

De Ziua Timisoarei, vrem sa ii spunem “La multi ani Timisoarasi speram ca edilii nostrii sa nu se mai tina de glume proaste, pe banii nostrii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Labirint Electoral - Alegeri locale Timis 2008

Alegeri locale 2008 Timis / Timisoara Timpul pare sa alerge cu repeziciune urmand ca, peste doar cateva zile, sa ne prezentam din nou la VOT. Vom vota? Daca DA, CUM ? Vom fi mai informati ? Vom vota mai responsabil? Suntem la fel de nerabdatori ca si tine sa aflam raspunsurile la aceste intrebari si am ales sa ne implicam activ. Ca dovada, Reporterul INFOO i-a provocat pe candidatii timiseni pentru posturile in administratie sa raspunda la 3 intrebari arzatoare: INF O O Q1. Care credeti ca este cea mai mare nevoie a Timisoarei? (judetului Timis) INF O O Q2. Cum veti raspunde acestei nevoi? (daca veti castiga alegerile ) INF O O Q3. Ce aduceti nou pentru alegatorii dvs? Informatiile puse la dispozitie de candidati si raspunsurile acestora le aflati dand click pe fiecare. Candidati Primaria Timisoara: Gheorghe Ciuhandu PNTCD - PNL - Forum Democrat German Ioan Raducanu PSD Gheorghe Ciobanu PDL Ioan Brumar PRM Maria Grapini PC Rodica Vlad PIN Claudiu Butuza Uniunea Pensionarilor si a S

Un avion rusesc cu 224 de persoane la bord s-a prabusit in Egipt. Nu exista supravietuitori. ...

Un avion de pasageri, cu 224 de persoane la bord, ce plecase din statiunea egipteana Sharm el-Sheikh catre orasul rusesc Sankt Petersburg s-a prabusit in centrul Sinaiului. Aeronava avea la bord 214 pasageri rusi si 3 ucraineni. UPDATE 17.25... continuare from Stiri INFOO http://ift.tt/1Rkm95b via IFTTT

Prima si cea mai mare fantana cu coregrafie muzicala din intreaga lume

Ştiaţi că ?... Prima fantana cu coregrafie muzicala din lume, denumita si "fantana muzicala" a fost construita in Targu Mures, Romania, intre anii 1820 si 1822 de catre Peter Bodor, un inginer mecanic. Partea mecanica pe structura hidraulica era miscata de forta apei care facea sa sune o muzica populara la fiecare ora exacta. Era si statuia lui Apollo in varf, care se rotea de jur-imprejur la 24 de ore. Fantana lui avea o forma circulara, cu doua scari circulare laterale si un acoperis circular sprijinit de stalpi. A fost distrusa in 1836 de o furtuna de zapada si nu s-a mai restaurat. Peter Bodor a facut o copie aproape identica a acesteia pe insula Margit din Budapesta in 1936 dar care era electrica si nu hidraulica. Si aceasta a fost distrusa in al doilea razboi mondial, dar restaurata in 1954 si 1997. Cea mai mare fantana din lume: Dubai, Emiratele Arabe Unite Imagine din Dubai de pe cel mai inalt zgarie-nori din lume, detalii click aici: Construita in 2008-2009, are 27