Treceți la conținutul principal

Contraprotestul romanilor din Colegiul 3 Diaspora care si-au votat deputatul Mircea Lubanovici!


- Deputatul Lubanovici a fost ales democratic si nu numit ! -

Intr-un protest public si mizerabil al directorului revistei “Clipa Magazin” ce este pe cale de disparitie, acesta acuza si denigreaza cu nesimtire un reprezentant ales in mod liber si democratic pentru a reprezenta Colegiul 3 al Diasporei in Parlamentul Romaniei. Deputatul Mircea Lubanovici a fost ales si nu numit, lucru care probabil domnul Dwight Patton il pricepe cam greu.

Pentru ca domnul Patton sustinea sus si tare ca ziarul pe care-l pastoreste se conduce dupa principiul “Nu sunt de acord cu ceea ce spui, dar voi apara pana la moarte dreptul tau de a spune ceea ce gandesti.” consideram ca s-a auto-obligat sa publice acest contraprotest in revista domniei sale ca drept la replica al romanilor din Diaspora, al acelora, care l-au ales pe domnul deputat Mircea Lubanovici, sa-i reprezinte.

Permiteti-ne domnule Patton sa va facem o recapitulare a rezultatelor obtinute de catre candidatii din acest colegiu electoral si sa va reamintim faptul ca Mircea Lubanovici (PDL) a reusit performanta sa se claseze pe primul loc cu cele mai multe voturi. De altfel el a obtinut un scor de trei ori mai mare (da am zis bine: de 3 ori mai mare) decat candidatul PNL clasat de pe locul 2, acesta din urma fiind la un avantaj de mai putin de 1% din totalul de voturi fata de candidata PSD ce s-a clasat pe locul 3.

Domnul Patton isi incepe pledoaria cu o serie de acuzatii pe cat de grave in aparenta pe atat de aberante si lipsite de substanta. Acesta sustine faptul ca “s-au oferit sume insemnate de bani, pentru “cumpararea” voturilor ”. Am dori sa ne spuna si noua cine a platit, cat si cui pentru voturi? A aduce acuzatii si a improsca cu noroi este usor si la indemana oricui, mai greu este sa le si dovedesti. Sau domnia sa ne crede pe romanii din acest colegiu suficient de naivi sa credem orice barfa fara a avea pretentia la dovezi?

Cat priveste implicarea bisericilor in procesul de votare, acestea au servit pur si simplu doar ca locatie unde romanii sa poata vota. Daca unii nu stiu, bisericile romanesti din Diaspora, spre deosebire de Romania, nu au doar rolul de a fi locul unde oamenii se inchina lui Dumnezeu; ele sunt un adevarat nucleu in jurul carora se formeaza si se construieste comunitatea; este locul de intalnire al romanilor in care vin sa se cunoasca mai bine, sa lege prietenii, casatorii; vin pentru a organiza evenimente artistice si culturale, pentru a-si gasi un loc de munca sau o locuinta, si uneori sa discute chiar si afaceri, etc, etc…

In plus aceste sectii de votare au fost aprobate de Ministerul Afacerilor Externe, iar daca cineva se indoieste de legitimitatea lor ar trebui sa contacteze direct consulatele si ambasadele din zona in care locuiesc, pentru a-si clarifica nelamuririle. Fiecare sectie de votare, fara nici o exceptie, a avut o persoana din cadrul Ministerului Afacerilor Externe care a fost prezenta tot timpul in cadrul desfasurarii alegerilor pentru a observa orice neregula. Ba mai mult, fiecare partid politic a avut dreptul (si multe chiar si-au exersat acest drept) de a-si delega observatori proprii in fiecare sectie de votare. Acuzatiile aduse iresponsabil si cat se poate de malitios de catre directorul Clipei pe cale de disparitie sunt nu doar la adresa deputatului Lubanovici ci si la adresa Ministerului Afacerilor Externe, precum si a tuturor membrilor comisiilor sectiilor de votare cu observatori de partid cu tot.

Si daca domnul Patton are pretentia a avea un spirit democrat si ca locuieste in SUA de atatia ani, de ce nu se uita atunci si la faptul ca pana si guvernul federal american permite si chiar incurajeaza folosirea salilor sociale ale bisericilor (chiar si unele romano-americane) ca sectii de votare!

Cat priveste acuzatiile cu privirea la unii si la altii anchetati de autoritatile americane, domnul Patton uita de faptul ca nu deputatul Lubanovici este cel investigat si nu el este responsabil de problemele pe care unul sau altul le are cu legea. Mai mult decat atat, intamplator, in Statele Unite, cei care sunt intr-o ancheta in desfasurare beneficiaza de prezumtia de nevinovatie: “innocent until proven guilty”.

Cat de rau intentionat poate fi domnul Patton, sau cat de multa otrava vrea sa imprastie in lumea libera romaneasca cautand sa-l acuze prin asociere pe deputatul Lubanovici de niste lucruri sau infaptuiri pentru care sunt invinuite alte persoane, una dintre care (domnul Caza din Sacramento) l-a intalnit doar intr-un grup de peste 30 de romani-americani din aceasta comunitate cu care s-a fotografiat. Cat despre asocierea sa cu domnul Lucescu dorim sa reamintim domnului Patton ca acestia au fost amandoi editori si sponsori ai ziarului Romanian Times si nu aveau alte afaceri impreuna! Domnul Lubanovici nu poate fi acuzat de ce-ar fi invinuit domnul Lucescu intr-o afacere unde el nici nu a avut acces, la fel cum nu poate fi acuzat nici de ce-ar face sau n-ar face orice alt roman din vecini.

Domnul Patton a incercat sa citeze fel si fel de filozofi si sa ne dea tot felul de trimiteri la fel de fel de scriitori, avand impresia ca o sa para mai cult, si in acest fel o sa impresioneze cititorii care oricum nu-l citesc, si-l lasa, cum este firesc, sa falimenteze.

Cat priveste “intelectualii si sutele de mii de romani din diaspora, care au luptat pe frontul invizibil ...” acei romani sunt atat de invizibili ca au disparut cu desavarsire; iar la alegeri s-au evaporat complet, pentru ca altfel ar fi fost prezenti la sectiile de vot, cu pasapoartele valabile, gata sa puna stampila pe candidatul lor preferat, incat sa nu mai dea prilejul nimanui care nu-i reprezinta, sa fie ales si trimis in Parlamentul Romaniei.

Intamplator insa NOI, ne-am pastrat pasapoartele valabile tocmai pentru a putea vota, am mers la vot, am votat si am ales un reprezentant dintre candidatii pretendenti la functie.

Intre un prozelit om de afaceri de o prosperitate rara, dar certat cu legea in Romania, un ateu independent American cu studii superioare, o candidata socialista care simpatizeaza cu fostii comunisti, si un om mai simplu insa cu frica de Dumnezeu, romanii din Colegiul 3 al Diasporei au ales pe cel din urma.

Bilantul activitatii sale nu se face dupa opt luni si nici dupa un an ci in cel mai bun caz la jumatatea sau la sfarsitul mandatului. Pana atunci insa daca cineva are ceva de zis, fie de bine sau rau, o poate face direct deputatului ales pentru ca acesta nu si-a ascuns datele de contact ci si le-a pastrat la vedere. Va intreb, domnule Patton, inainte sa va publicati articolul ati incercat vreodata, macar o data, sa-l contactati pe domnul Lubanovici?

Si daca tot vreti sa fiti folositor, de ce nu dati mai bine un sfat bun pentru toti romanii din acest colegiu? Nu credeti ca ar fi bine ca romanii care n-au votat, dar fac scandal si sunt nemultumiti, sa isi faca actele pentru a participa data viitoare la alegeri? Si intre timp ar fi bine sa puna mana fiecare pe telefon sau sa trimita un email deputatului lor, pentru a-si spune deschis si in mod direct problemele si doleantele pe care le au, dar in acelasi timp sa fie constienti ca nu tot ceea ce vor cere, se va si putea rezolva peste noapte sau pocnind din degete.

Domnule Patton, in urma cu cativa ani ati promis d-lui Lubanovici ca-l veti desfiinta pentru ca si-a permis sa faca un ziar distribuit pe gratuit stricandu-va piata de distributie pentru revista Clipa, insa chiar asa de josnic nu v-a crezut nimeni.

Noua romanilor din Diaspora ni se face scarba cand un asa zis director de publicatie romaneasca denigreaza pe nedrept nu doar o persoana ci chiar un deputat, ales liber si democratic, in una din institutiile cele mai inalte din stat, Parlamentul Romaniei doar pentru a da astfel avantaj in ajun de campanie electorala prezidentiala cripto-comunistului socialist-marxist PSD-ist. Iata ca se folosesc si azi exact aceleasi metode ca pe vremea vechiului impuscat cand tinta atacurilor nu este doar o persoana incomoda, ci victimele reale sunt de fapt toti membrii familiei sale.

Noua, romanilor din Diaspora, ne este lehamite de astfe de specimene precum domnul Patton, ne scuzati ca l-am numit domn, care in loc sa contribuie la unificarea comunitatii, o invrajbesc si o dezbina si mai mult.

Contraprotestul romanilor din Colegiul 3 Diaspora care si-au votat deputatul !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Labirint Electoral - Alegeri locale Timis 2008

Alegeri locale 2008 Timis / Timisoara Timpul pare sa alerge cu repeziciune urmand ca, peste doar cateva zile, sa ne prezentam din nou la VOT. Vom vota? Daca DA, CUM ? Vom fi mai informati ? Vom vota mai responsabil? Suntem la fel de nerabdatori ca si tine sa aflam raspunsurile la aceste intrebari si am ales sa ne implicam activ. Ca dovada, Reporterul INFOO i-a provocat pe candidatii timiseni pentru posturile in administratie sa raspunda la 3 intrebari arzatoare: INF O O Q1. Care credeti ca este cea mai mare nevoie a Timisoarei? (judetului Timis) INF O O Q2. Cum veti raspunde acestei nevoi? (daca veti castiga alegerile ) INF O O Q3. Ce aduceti nou pentru alegatorii dvs? Informatiile puse la dispozitie de candidati si raspunsurile acestora le aflati dand click pe fiecare. Candidati Primaria Timisoara: Gheorghe Ciuhandu PNTCD - PNL - Forum Democrat German Ioan Raducanu PSD Gheorghe Ciobanu PDL Ioan Brumar PRM Maria Grapini PC Rodica Vlad PIN Claudiu Butuza Uniunea Pensionarilor si a S

Un avion rusesc cu 224 de persoane la bord s-a prabusit in Egipt. Nu exista supravietuitori. ...

Un avion de pasageri, cu 224 de persoane la bord, ce plecase din statiunea egipteana Sharm el-Sheikh catre orasul rusesc Sankt Petersburg s-a prabusit in centrul Sinaiului. Aeronava avea la bord 214 pasageri rusi si 3 ucraineni. UPDATE 17.25... continuare from Stiri INFOO http://ift.tt/1Rkm95b via IFTTT

Prima si cea mai mare fantana cu coregrafie muzicala din intreaga lume

Ştiaţi că ?... Prima fantana cu coregrafie muzicala din lume, denumita si "fantana muzicala" a fost construita in Targu Mures, Romania, intre anii 1820 si 1822 de catre Peter Bodor, un inginer mecanic. Partea mecanica pe structura hidraulica era miscata de forta apei care facea sa sune o muzica populara la fiecare ora exacta. Era si statuia lui Apollo in varf, care se rotea de jur-imprejur la 24 de ore. Fantana lui avea o forma circulara, cu doua scari circulare laterale si un acoperis circular sprijinit de stalpi. A fost distrusa in 1836 de o furtuna de zapada si nu s-a mai restaurat. Peter Bodor a facut o copie aproape identica a acesteia pe insula Margit din Budapesta in 1936 dar care era electrica si nu hidraulica. Si aceasta a fost distrusa in al doilea razboi mondial, dar restaurata in 1954 si 1997. Cea mai mare fantana din lume: Dubai, Emiratele Arabe Unite Imagine din Dubai de pe cel mai inalt zgarie-nori din lume, detalii click aici: Construita in 2008-2009, are 27