Treceți la conținutul principal

The Soviet Story - Povestea Sovietelor (documentar istoric)


Sunt putini oamenii care nu au auzit de ororile Holocaustului sau de cumplitul genocid uman din Ruanda, spre exemplu. Mai aproape de noi in timp si spatiu am fost martorii atrocitatilor din Bosnia, Croatia si Serbia. Asemenea evenimente alarmeaza intreaga lume astfel incat, de la nivel de societate civila si pana la inaltele curti de justitie si foruri de conducere internationala, se cauta mijloace de stopare si de eradicare ale acestor atitudini anti-umane.

Construirea unui viitor prosper pentru umanitate presupune acceptarea si asumarea trecutului. Acest documentar aduce in lumina o parte a istoriei care a fost ignorata si ascunsa timp de mai multe decenii. Ororile care au avut loc in fosta Uniune Sovetica sunt cunoscute, dar nu sunt condamnate oficial. Comunismul lui Lenin a reusit sa-si creeze o fata umana, comparativ cu nazismul lui Hitler. Totusi, crimele trecutului ne spun o alta poveste. Supravietutori aflati inca in viata povestesc despre planurile diabolice prin care generatii intregi de oameni au fost sterse de pe fata pamantului pentru a face loc "Omului Nou". Confiscarea averilor, foamete, relocare fortata de domiciliu, munca silnica - sunt cateva dintre metodele prin care comunismul a ucis milioane de oameni in secolul trecut.

Prea putini sunt cei care cunosc adevarul despre inaintasii nostri. O astfel de istorie este ignorata si scoasa afara din cursurile de istorie ale universitatilor lumii. Evenimentele recente care au adus laolalta Polonia si Rusia printr-un tragic accident aviatic sunt si cele care ne-au readus in constiinta trecutul ascuns si intunecat al fostei URSS. Oameni ca si Lenin, Stalin, nu numai ca nu s-au opus atrocitatilor naziste, ci s-au constituit in modele de actionare pentru fascistii din Vest. Stalin a fost cel care a pus umarul la inceperea celui de-al doilea Razboi Mondial, contribuind semnificativ la felul in care Hitler a pus mana pe Cehoslovacia, Austria, Polonia, Finlanda si Norvegia.

Filmul pe care vi-l prezentam este o revelatie necesara pentru generatia actuala. Astfel de comportamente anti-umane trebuiesc evitate, iar ideologiile care ar putea sta la baza lor trebuiesc starpite inca din fasa.

"The Soviet Story - Povestea Sovietelor" este istoria unei puteri Aliate care i-a ajutat pe nazisti in exterminarea populatiei evreiesti si care si-a ucis propria populatie la scara industriala. Ajutata de aliatii sai din vest, URSS, a triumfat la data de 9 mai 1945. Crimele comise de ea au devenit subiect tabu. Istorisirea completa a faptelor celui mai sangeros regim politic european nu a mai fost spusa niciodata. Pana acum ...


You need a modern Browser with Adobe Flash Player to view this.... mai mult

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Prima si cea mai mare fantana cu coregrafie muzicala din intreaga lume

Ştiaţi că ?...

Prima fantana cu coregrafie muzicala din lume, denumita si "fantana muzicala" a fost construita in Targu Mures, Romania,intre anii 1820 si 1822 de catre Peter Bodor, un inginer mecanic. Partea mecanica pe structura hidraulica era miscata de forta apei care facea sa sune o muzica populara la fiecare ora exacta. Era si statuia lui Apollo in varf, care se rotea de jur-imprejur la 24 de ore. Fantana lui avea o forma circulara, cu doua scari circulare laterale si un acoperis circular sprijinit de stalpi. A fost distrusa in 1836 de o furtuna de zapada si nu s-a mai restaurat. Peter Bodor a facut o copie aproape identica a acesteia pe insula Margit din Budapesta in 1936 dar care era electrica si nu hidraulica. Si aceasta a fost distrusa in al doilea razboi mondial, dar restaurata in 1954 si 1997.Cea mai mare fantana din lume: Dubai, Emiratele Arabe UniteImagine din Dubai de pe cel mai inalt zgarie-nori din lume, detalii click aici:


Construita in 2008-2009, are 275 m lu…

Imagini din drona cu Lotul 1 din A10 Sebes - Turda si nodul rutier complex Sebes dintre A1, A10 ...

Incă de la începutul anului atât ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, cât și conducerea Companiei de Drumuri, când vorbeau de kilometri de autostradă deschiși traficului în 2019 mereu includeau și cei 17 km ai Lotului 1 din... continuare

from Stiri INFOO https://ift.tt/33cqNPb
via IFTTT

Stefanos Tsitsipas a castigat in premiera Turneul Campionilor ATP, o finala superba cu Dominic Thiem

Campion al turneului Next Gen cu un an în urmă, Stefanos Tsitsipas a avut o săptămână de senzație la Londra și a câștigat Turneul Campionilor la debut, după ce l-a învins în marea finală a sezonului pe austriacul Dominic Thiem, scor... continuare

from Stiri INFOO https://ift.tt/32X0fQW
via IFTTT