Treceți la conținutul principal

Concert Bach de excepţie interpretat de orchestra internaţională şi corul proiectului Oratorium, ediţia a II-a


Timişoara, Filarmonica Banatul
Sâmbătă, 24 iulie, ora 18.00
Fundaţia Jubilate organizează pentru timişoreni un eveniment cultural de anvergură ca parte a proiectului Oratorium.
La finalul unui curs de măiestrie pentru cor şi orchestră desfăşurat la Cluj, la care au participat peste 60 de muzicieni români şi din străinătate, orchestra internaţională şi corul proiectului Oratorium susţin trei concerte în trei centre culturale importante ale ţării noastre – Cluj (23 iulie), Timişoara (24 iulie) şi Bucureşti (25 iulie).
Concertul adresat timişorenilor cuprinde lucrări ale compozitorului J.S. Bach, care, prin muzică şi interpretare remarcabilă, îi introduce pe ascultători în lumea muzicală şi spirituală creştină a secolului al XVIII-lea.
Sub bagheta maestrului Delta David Gier, dirijor, New York Philharmonic's Young People's Concerts şi director muzical la South Dakota Symphony, vor concerta: violonistul ceh David Danel din Filarmonica din Praga, trompetistul David Gauger, fost prim-trompetist la Hong Kong Symphony şi Tulsa Symphony, tenorul Ruben Mureşan şi maestrul de cor Kenneth Tucker, care este unul din organizatorii proiectului Oratorium.
Program
Filarmonica Banatul
Sâmbătă, 24 iulie, ora 18.00
Solişti:
Georgeta Stoleriu – sopran
Gabriela Hazarian – mezzo-sopran
Ruben Mureşan – tenor
Ion Dimieru - bas
Dirijor: Delta David Gier (SUA)
Maestru de cor: Kenneth Tucker
Suita a III-a pentru orchestră, BWV 1068, din care face parte faimoasa „Arie pe coarda sol”, poate cea mai cunoscută şi iubită piesă instrumentală compusă de Bach.
Motetul „Fürchte dich nicht”, BWV 228 şi Motetul „Komm, Jesu, komm”, BWV 229, două lucrări scurte, intrepretate de orchestră şi cor dublu.
Magnificat în Re major, BWV 243, o culme componistică inspirată din cântarea Mariei; lucrarea încheie programul într-o atmosferă sărbătorească reunind corul, orchestra şi soliştii.
Se va proiecta traducerea textelor din lucrările vocale.
Biletele se pot achiziţiona la casa bilete a Filarmonicii Banatul înainte de începerea concertului. Un bilet costă 20 de lei.

.... mai mult

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Labirint Electoral - Alegeri locale Timis 2008

Alegeri locale 2008 Timis / Timisoara Timpul pare sa alerge cu repeziciune urmand ca, peste doar cateva zile, sa ne prezentam din nou la VOT. Vom vota? Daca DA, CUM ? Vom fi mai informati ? Vom vota mai responsabil? Suntem la fel de nerabdatori ca si tine sa aflam raspunsurile la aceste intrebari si am ales sa ne implicam activ. Ca dovada, Reporterul INFOO i-a provocat pe candidatii timiseni pentru posturile in administratie sa raspunda la 3 intrebari arzatoare: INF O O Q1. Care credeti ca este cea mai mare nevoie a Timisoarei? (judetului Timis) INF O O Q2. Cum veti raspunde acestei nevoi? (daca veti castiga alegerile ) INF O O Q3. Ce aduceti nou pentru alegatorii dvs? Informatiile puse la dispozitie de candidati si raspunsurile acestora le aflati dand click pe fiecare. Candidati Primaria Timisoara: Gheorghe Ciuhandu PNTCD - PNL - Forum Democrat German Ioan Raducanu PSD Gheorghe Ciobanu PDL Ioan Brumar PRM Maria Grapini PC Rodica Vlad PIN Claudiu Butuza Uniunea Pensionarilor si a S

Un avion rusesc cu 224 de persoane la bord s-a prabusit in Egipt. Nu exista supravietuitori. ...

Un avion de pasageri, cu 224 de persoane la bord, ce plecase din statiunea egipteana Sharm el-Sheikh catre orasul rusesc Sankt Petersburg s-a prabusit in centrul Sinaiului. Aeronava avea la bord 214 pasageri rusi si 3 ucraineni. UPDATE 17.25... continuare from Stiri INFOO http://ift.tt/1Rkm95b via IFTTT

Prima si cea mai mare fantana cu coregrafie muzicala din intreaga lume

Ştiaţi că ?... Prima fantana cu coregrafie muzicala din lume, denumita si "fantana muzicala" a fost construita in Targu Mures, Romania, intre anii 1820 si 1822 de catre Peter Bodor, un inginer mecanic. Partea mecanica pe structura hidraulica era miscata de forta apei care facea sa sune o muzica populara la fiecare ora exacta. Era si statuia lui Apollo in varf, care se rotea de jur-imprejur la 24 de ore. Fantana lui avea o forma circulara, cu doua scari circulare laterale si un acoperis circular sprijinit de stalpi. A fost distrusa in 1836 de o furtuna de zapada si nu s-a mai restaurat. Peter Bodor a facut o copie aproape identica a acesteia pe insula Margit din Budapesta in 1936 dar care era electrica si nu hidraulica. Si aceasta a fost distrusa in al doilea razboi mondial, dar restaurata in 1954 si 1997. Cea mai mare fantana din lume: Dubai, Emiratele Arabe Unite Imagine din Dubai de pe cel mai inalt zgarie-nori din lume, detalii click aici: Construita in 2008-2009, are 27